LeBron James vender hjem til Cleveland

Rygterne har svirret i et stykke tid, og nu er det en realitet. Basketballsportens nok allerstørste stjerne, LeBron James, vender efter fire år hos Miami Heat tilbage til Cleveland Cavaliers.

Her spillede den 29-årige amerikaner i de første syv sæsoner af sin karriere i NBA-ligaen.

- Jeg vender hjem, lyder overskriften i et interview på Sports Illustrateds hjemmeside.

Her fortæller LeBron James, at han føler en stærk tilknytning til Northeast Ohio-området, hvor Cleveland Cavaliers hører hjemme.

- Folk i det område har set mig vokse op. Nogle gange har jeg det, som om jeg er deres søn. Deres passion kan være overvældende. Jeg ønsker at inspirere dem, når jeg kan.

- Mit forhold til Northeast Ohio er større end basketball. Det indså jeg ikke for fire år siden. Det gør jeg nu, siger LeBron James i interviewet.

Han var i 2007 med til at spille Cleveland Cavaliers frem til NBA-finalen, som holdet dog tabte med 0-4 i kampe til San Antonio Spurs.

For fire år siden skiftede LeBron James til Miami Heat i en skilsmisse fra Cleveland, der mildest talt ikke forløb uden gnidninger.

Cavaliers-fans brændte hans trøje, og LeBron James blev kritiseret fra mange sider, men sportsligt var skiftet succesfuldt.

Med LeBron James og andre stjerner som Chris Bosh og Dwyane Wade har Miami Heat været i NBA-finalen fire år i træk, og både i 2012 og 2013 vandt holdet titlen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip