Ledelsesekspert hylder Risgaards fyringer af topfolk

Efter kun tre dage som formand for foreningen LO har Lizette Risgaard valgt at fyre en række topfolk. Og det er ikke så dumt endda, lyder det fra professor og ledelsesekspert på Aalborg Universitet Anders Drejer.

- Det er en brutal, men klog beslutning, der viser handlekraft. Lizette Risgaard viser, at hun ikke har tænkt sig at gå ned i kampen, siger han til Ritzau.

Han forklarer fyringerne, som når et plaster skal tages af. Man kan enten vælge at tage det langsomt af eller gøre det ved et hurtigt ryk. Og det er det sidste, den nye formand har valgt at gøre, siger han.

- Hun skal have lov til at sætte sit eget hold, og hun vælger så at svinge kniven efter kun tre dage. Det, tror jeg, er meget fornuftigt.

- Når man fyrer et helt hold på den her måde og vælger at sætte et nyt, så bliver der ryddet ud i gamle rutiner og i dumheden. Lige pludselig skal alle op på tæerne og vise, hvordan organisationen kan drives anderledes, siger Anders Drejer.

Men når man vælger at fyre så mange vigtige mennesker med det samme, så har det selvfølgelig også nogle konsekvenser, forklarer han. Og man står tilbage med et hold, man skarpt sagt kan dele op i tre typer.

- Der vil være dem, der tænker åh nej, fordi de har været en tæt del af det forrige hold og derfor kan frygte, at de er de næste, der står for skud. Og så er der typerne, der bliver begejstret, ranker ryggen og er glade for fornyelsen.

- Og så er der til sidst de typer, der bliver vældig nervøse for forandringen.

Det er dog ikke så ofte, at man oplever fyringer på den her måde i sådanne organisationer, siger Anders Drejer. Men det er måske på tide.

- Det er nok meget sundt for LO, at der nu kommer et frisk pust.

Lizette Risgaard har valgt at fyre sekretariatschef Finn Larsen, cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen, kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen og udviklingschef Morten Madsen.

Ifølge Avisen.dk præsenterer hun mandag, hvem der skal sidde i den nye ledelse.

Nu forhenværende LO-formand Harald Børsting har ikke ønsket at kommentere fyringerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip