Leder af tysk indvandrer-myndighed går af

Lederen af Tysklands Departement for Migration og Flygtninge, Manfred Schmidt, er trådt tilbage af personlige grunde, meddeler det tyske indenrigsministerium ifølge dpa.

- Schmidt har af personlige grunde bedt om at blive fritaget for sine opgaver. Indenrigsminister Thomas de Maizière har imødekommet dette ønske, meddeler ministeriet.

Der er ikke truffet nogen beslutning om, hvem der skal afløse Schmidt, som har været leder af Departementet for Migration og Flygtninge siden december 2010.

Myndigheden, der har hovedkvarter i Nürnberg i den sydlige delstat Bayern, har været udsat for stigende kritik, fordi det ikke lykkedes at udvide dens beføjelser og kapacitet under flygtningekrisen.

Storbyen München er ved at nå grænsen for, hvor mange flygtninge byen kan tage imod, siger politiet i Bayern, efter der i weekenden meldte sig mange tusinde nyankomne udlændinge.

Münchens borgmester, Dieter Reiter, sagde efter weekenden, at byen ikke kan gøre mere.

- Vi ved ikke længere, hvad vi skal stille op med flygtningene, sagde han.

Sports- og messehaller har været inddraget for at give de mange udlændinge tag over hovedet. Men det har i weekenden været nødvendigt at lade de senest ankomne sove på det stenede gulv på Münchens hovedbanegård, fordi der ikke var flere sengepladser ude i byen.

Den tyske regering ønsker, at andre af Tysklands store byer skal tage imod flere flygtninge fra Bayern.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den østrigske kansler, Werner Faymann, har sagt, at de ønsker et EU-topmøde om krisen allerede i næste uge.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip