IS-leder meldes dræbt i irakisk by

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

70 af Islamisk Stats krigere er dræbt i amerikanskledede luftangreb mod Fallujah i løbet af de seneste fire dage.

Blandt de dræbte er den yderliggående bevægelses leder i den irakiske by.

Det oplyser oberst Steve Warren, som er talsmand for koalitionen.

- Vi har dræbt over 70 fjendtlige krigere, herunder Maher al-Bilawi, som er kommandant for ISIL-styrkerne i Fallujah, siger oberst Warren med brug af en forkortelse for Islamisk Stat.

- Det vil selvfølgelig ikke betyde, at fjenden fuldstændig stopper med at kæmpe, men det er et hårdt slag for dem, siger den militære talsmand.

Han siger, at den amerikanskledede koalition i løbet af de seneste fire dage har foretaget 20 luftangreb mod den belejrede by, og at det har ramt nogle af Islamisk Stats positioner og våben.

I begyndelsen af denne uge indledte irakiske styrker en offensiv for at generobre kontrollen med Fallujah, en af Islamisk Stats højborge blot 50 kilometer vest for hovedstaden Bagdad.

De irakiske styrker har opbakning fra kampfly fra den amerikanskledede koalition.

Koalitionen med USA i spidsen vurderer, at der er et sted mellem 500 og 1000 krigere fra Islamisk Stat i Fallujah. Rundt regnet 50.000 indbyggere befinder sig i byen, hvor der er meldinger om, at Islamisk Stat truer med at dræbe enhver, der forsøger at flygte.

Den islamistiske bevægelse indtog store dele af det nordlige og vestlige Irak i 2014, men i de seneste måneder har de været presset i defensiven af irakiske styrker, der har generobret store dele af det område, der tidligere var under gruppens kontrol.

Oberst Warren siger, at den irakiske hærs offensiv kun lige er indledt, så det er ikke til at sige, hvor længe kampene vil vare, og hvor meget modstand man vil møde fra de Islamisk Stat-krigere, der opholder sig i Fallujah.

/ritzau/AFP