Ledigheden dykker i industrien

Det går bedre for industrien.

Meldingen kommer fra store fagforbund som Dansk Metal og 3F, hvis medlemmer udgør langt størstedelen af de ansatte i industrien, skriver Jyllands-Posten.

Bruttoledigheden blandt Dansk Metals omtrent 77.000 medlemmer var helt nede på 3,8 procent i marts mod omtrent 11 procent i 2009. Kun 2837 medlemmer var ledige i marts.

Også i 3F meldes der om bedre tider for de omtrent 110.000 medlemmer i industrigruppen. Her er antallet af ledige nede på omtrent 6000 mod næsten 16.000 i slutningen af 2009.

Beskæftigelsen i industrien steg med omtrent 1000 i slutningen af sidste år ifølge Danmarks Statistik.

- Tallene viser, at industrien står ganske stærkt i 2014. Og at der er gode tider forude, siger Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i Dansk Metal, til Jyllands-Posten.

Udviklingen i ledigheden falder sammen med andre tal, som viser, at resten af økonomien har fået det bedre. Den sætter ifølge blandt andet Nationalbanken spørgsmålstegn ved, om der er behov for store afgiftslempelser for industrien i den kommende vækstpakke.

Ledighedstallene viser også, at man skal sætte turbo på reformer af blandt andet uddannelsessystemet for at undgå flaskehalse i industrien, når verdensøkonomien for alvor vender, mener blandt andre Bo Sandemann Rasmussen, professor i økonomi på Aarhus Universitet.

Både Venstre, Radikale, Socialdemokraterne og De Konservative ser dog stadig behov for en ambitiøs vækstpakke til industrien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip