Ledigheden er stabil i EU: Grækenland topper landeliste

Selvom andelen af arbejdsløse fortsat er stigende og vældig høj i middelhavsregionen, ligger den samlede ledighed stabilt i både eurozonen og for hele EU.

Det har været status siden oktober sidste år, og dermed synes den tidligere accelererende arbejdsløshedskurve at være knækket efter den lange økonomisk krise i Europa.

Det er status i den seneste opgørelse for januar fra EU's statistiske kontor, Eurostat, udsendt fredag.

For eurozonen har ledigheden ligget på 12 procent siden oktober sidste år, og for alle 28 EU-lande er tallet på 10,8 procent - også uændret siden oktober.

Eurostat skønner, at 26,23 millioner mænd og kvinder i hele unionen stod uden arbejde i januar. For eurozonen var tallet 19,18 millioner.

Sammenlignet med januar 2013 er det faktiske antal arbejdsløse faldet med 449.000 i hele EU og med 67.000 i de 18 lande i eurozonen.

Sammenlignet med december er de faktiske tal steget med 17.000 i både eurozone og i hele EU.

Ledigheden i januar steg i 13 EU-lande og faldt i 13 andre, mens den var stabil i to - Østrig og Slovenien.

Størst er stigningen i antallet af ledige i de i forvejen kriseramte medlemstater Cypern og Grækenland, hvor tallet er steget fra henholdsvis 14,4 procent til 16,8 procent, og fra 26,3 procent til 28 procent.

Med 28 procent har Grækenland den højeste procentvise ledighed blandt EU's medlemslande, mens Østrig har den laveste med 4,9 procent.

I Danmark er ledigheden på syv procent ifølge Eurostats januar-tal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip