Ledigheden steg med 300 personer i november

Køen af arbejdsløse steg fra oktober til november med 300 fuldtidsansatte, og dermed landede bruttoledigheden på det, der svarer til i alt 151.900 personer, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ledighedsprocenten er dog fortsat uændret på 5,7 procent, hvor den ifølge Danmarks Statistik har ligget det seneste halve år.

Ledighedsprocenten er dermed fortsat den laveste i fire år.

Siden efteråret 2009 har ledigheden ligget på mellem 5,6 og 6,2 procent af arbejdsstyrken. Der har dog været mindre udsving måned for måned, hvor ledighedskurven har bevæget sig både ned og op.

Og det er gode nyheder trods den lille stigning, mener cheføkonom i Handelsbanken, Jes Asmussen.

- Der er således fortsat signaler om en fornuftig udvikling i ledigheden, hvor der trods stigningen i bruttoledigheden på 300 personer i november stadig er tale om en ret så stabil udvikling, siger Jes Asmussen:

- Ganske vist er ledigheden nu steget de sidste tre måneder i træk, men ledighedsprocenten holder sig stadig uændret på 5,7 procent, hvilket i lyset af, hvor svagt økonomien har udviklet sig, må siges at være et ret så fornuftigt resultat.

I hovedforbundet LO beklager økonom Mette Hørdum Larsen, at arbejdsløsheden ikke falder.

- Især set i lyset af, at konsekvenserne af dagpengereformen fra 2010 faktisk trækker arbejdsløsheden ned. Hver måned mister en gruppe personer retten til dagpenge som følge af reformen, skriver hun i en kommentar.

- Omkring halvdelen af disse personer forsvinder helt ud af denne arbejdsløshedsstatistik uden at overgå til beskæftigelse, for eksempel hvis de ikke har mulighed for anden forsørgelse. De er dog fortsat uden arbejde, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip