Ledigheden steg med 400 personer i september

Omkring 400 flere måtte tage plads i arbejdsløshedskøen i september. Det svarer til en uændret ledighedsprocent på 4,6 procent, oplyser Danmarks Statistik.

Dermed ligger bruttoledigheden i Danmark fortsat på det laveste niveau i seks år, siger analytiker.

- Det er en på alle måder meget beskeden stigning, der ikke ændrer på, at ledigheden fortsat ligger omkring det laveste niveau siden foråret 2009, siger chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit i en skriftlig kommentar til ledighedstallene.

Det er tredje måned i træk, at ledighedsprocenten er uændret. Bruttoledigheden lå på 122.000 i september, og den lille stigning er kun småsten på vejen for et arbejdsmarked, der ellers har fremgang, siger Morten Aastrup, der er økonom i LO.

- I alt er der blevet 7000 færre arbejdsløse i år, og vi forventer, at den udvikling fortsætter i den kommende tid trods det lille fald i september, siger Morten Aastrup i en skriftlig kommentar.

- Vi er stadig i et tidligt stadie af et skrøbeligt opsving, og mange arbejdsløse leder fortsat forgæves efter et job. Derfor er det vigtigt, at fremgangen på arbejdsmarkedet fortsætter, så flere ledige hænder kommer i arbejde, siger han.

Trods den lille stigning i september er privatøkonom i Danske Bank Las Olsen overbevist om, ledigheden er på vej længere ned.

- De månedlige ledighedstal er påvirket af mange andre ting og tilfældigheder, og så sent som i august var der kraftig fremgang i antallet af lønmodtagere, som er en bedre indikator for, hvordan det faktisk går, end den registrerede ledighed.

- Trods uro i verdensøkonomien og bekymring over udviklingen i Kina regner vi med, at arbejdsløsheden vil fortsætte med at falde også i 2016, siger han.

Bruttoledigheden er omregnet til fuldtid og dækker aldersgruppen 16-64 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip