Ledigheden stiger i juli med 500 personer

Ledigheden steg fra juni til juli med 500. Samlet var 134.400 ledige i juli, viser tal far Danmarks Statistik.

Dermed er ledighedsprocenten uændret på 5,1 procent af arbejdsstyrken.

Fra juni til juli steg antallet af ledige dagpengemodtagere med 1200, mens antallet af ledige kontanthjælpsmodtagere er faldet med 1600.

Chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Erik Bjørsted kalder torsdagens tal for skuffende. Og han påpeger i en kommentar til tallene, at beskæftigelsen har været voksende i årets to første kvartaler

- Men uanset hvad må man konstatere, at opsvinget fortsat er skrøbeligt, og der stadigvæk er brug for at holde hånden under dansk økonomi, siger han.

Ifølge LO er arbejdsløsheden siden januar 2013 faldet med 24.000 personer. Den udvikling har været påvirket af effekterne af dagpengereformen og i starten af 2014 også kontanthjælpsreformen.

Men renset for dette ser det imidlertid stadig ud til, at færre er blevet arbejdsløse samlet set i 2014, skriver LO i en kommentar.

- Det er beklageligt, at bruttoarbejdsløsheden ikke er fortsat med at falde. Det afspejler ikke den tendens, vi ellers ser på arbejdsmarkedet i øjeblikket, hvor der er tegn på bedring, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

LO-økonomen henviser til, at der blandt andet er varslet færre fyringer nu, end da krisen var på sit højeste. Samtidig bliver der generelt skabt flere job, og beskæftigelsen stiger.

- Der er fremgang i dansk økonomi efter de seneste års stilstand, og samtidig er der udsigt til, at fremgangen fortsætter. Det peger i retning af, at flere arbejdsløse kan komme tilbage i arbejde de kommende måneder, siger Mette Hørdum Larsen.

/ritzau/