Lee Chong Wei efter mild dopingdom: Jeg er lettet

Badmintonspilleren Lee Chong Wei, tidligere nummer et på verdensranglisten, fik mandag en dopingdom på otte måneder for en positiv prøve, han afleverede under VM i Danmark tilbage i august.

Afsoningen af straffen er beregnet fra den dag i slutningen af august, hvor Lee Chong Wei afleverede prøven, og dermed kan han allerede fredag den 1. maj igen genoptage karrieren.

Malaysias største stjerne kan altså både spille VM i august samt OL i Rio næste år, og det var derfor en lettet Lee Chong Wei, der efterfølgende mødte pressen.

- Jeg er selvfølgelig lettet, siger han ifølge Reuters.

- Jeg accepterer resultatet (straffen, red.), og jeg vil se tilbage og forhåbentlig mentalt vende stærkere tilbage til turneringerne fremover, fortæller den malaysiske singlespiller.

Lee Chong Wei har adskillige turneringssejre på sit cv, men endnu har han både VM- og OL-guld til gode efter henholdsvis tre og to finalenederlag i disse turneringer.

Den ene VM-sølvmedalje er dog fra VM i København i 2014, og den er Lee Chong Wei blevet frataget grundet den positive dopingprøve fra turneringen.

Den malaysiske stjernespiller er efterhånden blevet 32 år, hvorfor OL i Rio næste år med al sandsynlighed er hans sidste mulighed for at snuppe en OL-titel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip