Lee Chong Wei slipper med otte måneders karantæne

Skrevet af admin

27/04/2015

Mest læste i dag

Den tidligere verdensetter i badminton, Lee Chong Wei fra Malaysia, er blevet tildelt otte måneders karantæne for den positive dopingprøve, han afleverede under VM i Danmark tilbage i august.

Karantænen gælder fra den dato, prøven blev afleveret, og dermed kan Lee Chong Wei allerede begynde at spille igen 1. maj.

Det internationale badmintonforbund (BWF) lægger i afgørelsen vægt på, at forbundet ikke mener, Lee Chong Wei bevidst har forsøgt at snyde.

- Panelet (BWF's Dopinghøringspanel, red.) er overbevist om, at det er en dopingsag, hvor det ikke har været hensigten at snyde, skriver BWF i en meddelelse på forbundets hjemmeside.

Dommen betyder også, at Lee Chong Wei ikke kommer i klemme i forhold til OL-deltagelsen i Rio i 2016, hvilket en dom på de maksimale to års karantæne ville have betydet.

Kvalifikationen til OL begynder 4. maj 2015.

Lee Chong Wei er også klar til at spille VM, som begynder til august i Jakarta.

Den malaysiske stjerne skal dog aflevere sin sølvmedalje fra VM i Danmark tilbage, mens han får lov til at beholde de øvrige resultater, han har opnået fra 30. august til 2. oktober, hvor han blev bekendt med den positive prøve.

Lee Chong Wei vandt sølv i herresingle ved OL i både 2008 og 2012, mens det også er blevet til tre gange sølv ved VM i 2011, 2013 og 2014.

Nu har han mulighed for at jagte den manglende guldmedalje ved både VM og OL.

/ritzau/