Leganger sætter punktum efter 20 år på toppen

39-årige Cecilie Leganger stopper håndboldkarrieren - over 20 år efter at hun som 17-årig slog igennem ved VM i 1993 på hjemmebane.

Leganger har spillet for den norske topklub Larvik, og tidligere i karrieren har hun også haft stor succes i Slagelse og FCK Håndbold, som begge har drejet nøglen om og ikke eksisterer længere.

Til gengæld vil Leganger eksistere i historiebøgerne som en af verdens bedste håndboldkeepere på kvindesiden.

- Leganger er historiens bedste målvogter, selv om Kjerstin Andersen, Heidi Tjugum og Katrine Lunde var og er fantastiske. Der behøves ikke noget målfoto for at afgøre dette for mig.

- Hun var frygtløs, lidt drenget i spillestilen og benhård. Jeg har aldrig set noget lignende, siger den norske håndboldekspert Bent Svele til NTB.

Leganger stoppede allerede på det norske landshold i 2004, men nåede næsten at vinde alt, der var at vinde - blandt andet EM- og VM-guld, mens det blev til OL-bronze i 2000.

På det seneste har Leganger holdt pause fra håndbolden på grund af sygdom i den nærmeste familie.

- I samarbejde med Larvik har jeg i de seneste år forlænget håndboldkarrieren betydeligt længere end oprindeligt planlagt.

- Til gensidig glæde og rigt på oplevelser. Det har hele tiden været kækt og har betydet tilstrækkeligt og rigeligt med udfordringer.

- På den måde har motivationen og glæden over at præstere godt holdt sig på toppen, siger Leganger i en udtalelse ifølge Østlands-Posten.

Leganger deltog i otte mesterskaber for Norge. Hun blev kåret som den bedste keeper i seks af disse.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip