Leganger sætter punktum efter 20 år på toppen

39-årige Cecilie Leganger stopper håndboldkarrieren - over 20 år efter at hun som 17-årig slog igennem ved VM i 1993 på hjemmebane.

Leganger har spillet for den norske topklub Larvik, og tidligere i karrieren har hun også haft stor succes i Slagelse og FCK Håndbold, som begge har drejet nøglen om og ikke eksisterer længere.

Til gengæld vil Leganger eksistere i historiebøgerne som en af verdens bedste håndboldkeepere på kvindesiden.

- Leganger er historiens bedste målvogter, selv om Kjerstin Andersen, Heidi Tjugum og Katrine Lunde var og er fantastiske. Der behøves ikke noget målfoto for at afgøre dette for mig.

- Hun var frygtløs, lidt drenget i spillestilen og benhård. Jeg har aldrig set noget lignende, siger den norske håndboldekspert Bent Svele til NTB.

Leganger stoppede allerede på det norske landshold i 2004, men nåede næsten at vinde alt, der var at vinde - blandt andet EM- og VM-guld, mens det blev til OL-bronze i 2000.

På det seneste har Leganger holdt pause fra håndbolden på grund af sygdom i den nærmeste familie.

- I samarbejde med Larvik har jeg i de seneste år forlænget håndboldkarrieren betydeligt længere end oprindeligt planlagt.

- Til gensidig glæde og rigt på oplevelser. Det har hele tiden været kækt og har betydet tilstrækkeligt og rigeligt med udfordringer.

- På den måde har motivationen og glæden over at præstere godt holdt sig på toppen, siger Leganger i en udtalelse ifølge Østlands-Posten.

Leganger deltog i otte mesterskaber for Norge. Hun blev kåret som den bedste keeper i seks af disse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip