Legater trækker topforskere til København

Dansk forskning bliver oprustet med to af verdens førende navne inden for forskning i hhv. celleregulering og bakterie-persistens.

Professor Stephen M. Cohen, National University of Singapore, og professor Kenn Gerdes, Newcastle University (UK), modtager som de første Novo Nordisk Fondens nye stipendier, Laureate Research Grants. Stipendierne, der har været udbudt i international konkurrence, er på 40 mio. kr. hver og er dermed de største individuelle forskerbevillinger, fonden til dato har uddelt.

Mindst syv år i Danmark

Stipendiernes formål er at trække internationale topforskere inden for biomedicin og bioteknologi til Danmark og derigennem styrke dansk forskning. De to professorer tilknyttes Københavns Universitet med det samme og vil være i Danmark i mindst syv år.

- Jeg er særdeles glad for, at professor Stephen M. Cohen og professor Kenn Gerdes vælger at flytte deres forskning til Københavns Universitet. Deres ankomst betyder, at vi får tilført nye væsentlige forskningsområder, der kan give vigtige bidrag til forskningen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, siger rektor Ralf Hemmingsen, Københavns Universitet.
 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip