Legendarisk sanger anholdt for vold i hjemmet

Bag murene hos Don McLean foregik der mandag nat et kæmpe drama, der gjorde, at myndighederne rykkede ud og tog crooneren med sig i brummen.

Politiet anholdt McLean for krænkelsen "misdemeanor domestic assault", som dækker over hustruvold, kærestevold, vold i hjemmet eller vold mod familiemedlemmer.

- Politibetjentene i Camden modtog mandag den 18. januar et alarmopkald fra Don McLeans bolig kort før klokken to om natten, bekræfter Randy Gagne fra myndighederne i delstaten Maine i USA over for magasinet Us.

Han vil dog ikke fortælle, hvilken nærtstående person McLean har langet ud efter, men ifølge politiet er forseelsen kategoriseret til niveau D, som i Maine giver en bøde på op til 15.000 danske kroner og/eller op til et års fængsel.

- Anholdelsen af McLean skete uden dramatik, og efterfølgende blev han eskorteret til fængslet i Knox County, Rockland, Maine, tilføjer betjenten.

Efter blot to timer i brummen blev McLean løsladt i kraft af en kaution på 74.600 danske kroner og skal i retten den 22. februar for balladen.

Privat bor McLean i en landejendom i Maine sammen med sin kone, Patrisha, og parrets to børn, Jackie og Wyatt.

Folkrock-musikeren fik sit store gennembrud med megahittet "American Pie" i 1971 og skrev sig ind i musikhistorien med linjen "the day the music died" som en hyldest til musiklegenderne Buddy Holly, Ritchie Valens og J.P. Richardson, der døde i et flystyrt i 1959.

"American Pie" blev optaget i Grammyens Hall of Fame i 2002.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip