Legendarisk Star Trek-stjerne død

04/05/2015 11:43

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En stor sorg har ramt fans af den kultlignende sci-fi-saga Star Trek. Skuespillerinden Grace Lee Whitney, der spillede rollen som Captain Kirks assistent, Yeoman Janice Rand, i den originale Star Trek, er død, 85 år gammel.

Det meddeler hendes søn, Jonathan Dweck, der oplyser, at skuespillerinden døde af "naturlige årsager fredag i sit eget hjem i det centrale Californien," skriver avisen The Washington Post.

Grace Lee Whitney imponerede Star Trek-fans med sit lange lyse hår og storsmilende attitude, men når kameraerne slukkede, gemte skuespillerinden på en dyster hemmelighed, har hun tidligere berettet i sin selvbiografi "The Longest Trek: My Tour of the Galaxy."

Star Trek-stjernen havde et massivt og mangeårigt alkoholmisbrug, der også havde konsekvenser for hendes videre karriere. Heldigvis modtog hun efter mange års misbrug behandling og fik også hjælp af sin Star Trek-medspiller Leonard Nimoy, som hun offentligt har takket.

Men på trods af den store solidaritet fra sin medspiller, mødte hun det ikke hos producenterne, har hun tidligere fortalt.

- Jeg tog slankepiller for at kunne passe de stramme kostumer og for at holde mig tynd - og jeg var tynd, understregede hun.

Lee Whitney blev efter mange problemer løsrevet fra sin kontrakt, men vendte tilbage i glansrollen som Yeoman Janice Rand, da film-versionerne skulle indspilles.

Selv om skuespillerinden modtog en flise på Hollywoods "Walk of Fame," vil hun hellere huskes for at overvinde sit alkoholmisbrug end for sin glansrolle i Star Trek, siger hendes søn. De sidste 35 år af sit liv dedikerede hun nemlig til at hjælpe andre med deres misbrug.

Lee Whitney efterlader sig også sønnen Scott Dweck.

/ritzau/FOKUS