Legende roser Wozniacki inden storkamp mod Sharapova

Efter tre forholdsvis sikre sejre kommer Caroline Wozniacki på en svær opgave i ottendedelsfinalen ved US Open mod russeren Maria Sharapova.

Men skal man tro den svenske tennislegende Mats Wilander har danskeren gode muligheder for at vinde kampen. Han var imponeret over Wozniackis spil i tredje runde-sejren over tyske Andrea Petkovic.

- Øj, øj, øj, hvor spillede hun godt mod Petkovic. Fantastisk godt. Det bedste jeg har set, jeg ved ikke hvor længe - nogensinde, faktisk.

- Hun har en klar chance. Men hun skal turde spille. Hun må ikke bare håbe på, at hun misser. Det kan du nogle gange vinde på mod Sharapova, men Caroline skal spille et større spil, end hun måske normalt vil. Hun skal være aggressiv, siger Wilander til Ekstra Bladet.

Syv gange tidligere i karrieren har Wozniacki mødt Sharapova, og fem af gangene har russeren trukket sig ud som vinder. Men det eneste hidtidige møde i US Open vandt Wozniacki i to sæt i 2010.

Danskeren har opskriften på en ny triumf klar.

- Det bliver helt sikkert at få en del førsteserver ind, være skarp på returen og aggressiv på første bold. Hun skal ud og røre sig, så spillet skal mikses lidt op, siger Wozniacki, der er tilfreds med sit spil i turneringen.

- Jeg er kommet stille og roligt ind i turneringen og har spillet bedre kamp for kamp, så jeg er godt tilfreds.

Mange af de største favoritter i turneringens nederste halvdel er slået ud, så vinderen af søndagens kamp står med gode muligheder for at nå finalen i næste weekend.

Den på papiret værste udfordring inden da er serberen Jelena Jankovic, der rangerer som nummer 10 i verden.

Søndagens kamp mellem Wozniacki og Sharapova er dagens anden efter en damesingle på Arthur Ashe Stadium, hvor programmet begynder klokken 17 dansk tid. Et realistisk starttidspunkt er mellem klokken 18.30 og 19.

/ritzau/

 

Dagens Gossip