Legetøjskæder: Drenge støvsuger - piger griller

Der er ikke forskel på piger og drenge. Det mener landets store legetøjskæder Fætter BR og Toys"R"Us, som nu gør op med traditionelle kønsroller i årets store julekataloger.

Her leger drenge frisører, med Barbie-dukker, kødgryder og støvsugere. Piger skyder med pistoler og fyrer op i den store Weber-grill, skriver MetroXpress.

Katalogerne er blevet kønsneutrale, fordi de skal afspejle en virkelighed, hvor drenge leger med pigelegetøj – og omvendt, forklarer Thomas Meng, marketingdirektør for BR og Toys"R"Us.

- Børn er ikke kodet til, at lyseblåt er for drenge og lyserødt for piger. Og vi ønsker ikke at kode dem i nogle retninger. De skal selv kunne vælge, siger han til MetroXpress.

Også Føtex og Bilka har i år en pige i en hurtig bil - og en dreng med en støvsuger i deres kataloger, men holder ellers kønsrollerne neutrale. Det forventes dog, at der blødes yderligere op næste år, oplyser Føtex' og Bilkas kommunikationschef, Mads Hvitved Grand, til avisen.

I fjor vakte det internationale debat, da BR's og Toys"R"Us' svenske katalogerne blev 'kønsneutrale'.

Og herhjemme er Dansk Folkeparti forarget. Ligestillingsordfører Pia Adelsteen (DF) kalder det 'dybt latterligt' og 'lidt perverst'.

- Ethvert barn har et køn fra det bliver født og, det er misforstået politisk korrekt at afbillede drengebørn i pigeroller eller omvendt, siger hun til MetroXpress.

Pia Adelsteen mener, at man imødekommer minoriteterne på bekostning af flertallet.

Det afviser Thomas Meng.

- Nogle drenge leger kun med drengelegetøj, andre kun med pigelegetøj. Nogle med begge dele. I børnehaver i dag går nogle drenge i prinsesse-kjoler. På samme måder er piger forskellige, siger han.

 

Dagens Gossip