Lego-film sender Lego mod nyt rekordregnskab

Tocifrede vækstrater og stor succes for Lego-filmen giver den danske legetøjsgigant Lego endnu et rekordregnskab.

Legos omsætning for første halvår 2014 steg 11 procent og landede på 11,5 milliarder kroner mod 10,4 milliarder kroner i samme periode sidste år. Det oplyser Lego i en pressemeddelelse.

Ifølge Legos topchef, Jørgen Vig Knudstorp, er omsætningen i første halvår af 2014 mere end tredoblet i forhold til første halvår i 2008.

- Det er et meget tilfredsstillende resultat, som viser vores betydelige vækst i de seneste år under svære økonomiske forhold.

- Resultatet for første halvår 2014 er skabt af vores evne til at udvikle, iværksætte og distribuere Legos produkter, som børn i hele verden har øverst på deres ønskesedler, siger han i pressemeddelelsen.

Lego kom ud af første halvår 2014 med et resultat før skat på næsten 3,7 milliarder kroner. Det er en forbedring på omkring en halv milliard kroner i forhold til samme periode 2013.

Lego kan melde om tocifrede vækstrater på markederne i Europa, Asien og Nord- og Sydamerika.

Succesen skyldes dels, at de klassiske klodser sælger godt, men samtidig kan Lego takke en ny Lego-film for et godt bidrag til væksten i omsætningen.

Filmen, som på dansk hedder "Lego Filmen - Et Klodset Eventyr", havde premiere i starten af 2014 og er blevet fulgt af en række nye produkter, som ifølge Lego har solgt godt.

Legos succes skal dog for alvor stå sin prøve i andet halvår, hvor det vigtige julesalg skal i kassen, og det er endnu for tidligt at sige, om de gode takter fra første halvår holder hele vejen til nytår, lyder det fra Lego.

Samtidig vil koncernen endnu ikke gisne om, hvor stor betydning det får, når Lego-filmen udkommer på dvd i løbet af efteråret.

Tegnefilmen, som bygger på Legos univers, er skabt af amerikanske Warner Brothers og har været en af de store billetsælgere i de amerikanske biografer i år. Warner Brothers har da også allerede meldt ud, at de pønser på en opfølgning til succesen.

/ritzau/