Lego og Unicef i samarbejde: Børn har ret til at lege

Et nyt samarbejde mellem Lego-koncernen, Lego Fonden og FN's børnefond, Unicef, skal i fremtiden fremme børns rettigheder og sørge for, at børn på globalt plan får mulighed for at udvikle sig.

Parterne er blandt andet gået sammen, fordi de mener, at leg er helt afgørende for børnene.

- Børn har ikke bare ret til at lege, de har behov for at lege. Det hjælper dem til at lære og udvikle sig for livet. Legen former simpelthen deres mentale udvikling, siger Unicefs administrerende direktør, Anthony Lake, i en pressemeddelelse.

To forskellige partnerskaber er fredag indgået mellem parterne. Det ene står mellem Lego-koncernen og Unicef, hvor Lego-koncernen vil arbejde for at styrke beskyttelsen af børn og samtidig forpligter sig til at dele ud af sine erfaringer.

Unicef og Lego Fonden forpligter sig også til at udbrede Children's Rights and Business Principles, som er en plan, der beskriver, hvordan virksomheder kan fremme børns rettigheder.

Legos administrerende direktør, Jørgen Vig Knudstorp, mener, at samarbejdet sender et vigtigt signal.

- Børn er vores største ansvar. Det har altid været en af vores kerneværdier at levere kreative produkter af høj kvalitet, som hjælper børn med at udvikle sig, og at drive en virksomhed, der tager ansvar i forhold til børn, siger han i pressemeddelelsen.

Det andet samarbejde - mellem Lego Fonden og Unicef - vil primært fokusere på en helt bestemt type læring for børn i hele verden.

- Læring gennem leg styrker børns evne til at være kreative, engagerede og lære gennem hele livet, og vi glæder os til at begynde vores samarbejde med Unicef, siger Hanne Rasmussen, der er administrerende direktør for Lego Fonden.

- Vi ved, at de første år i et barns liv er helt afgørende, og ved at investere i vores børn tidligt er vi med til at bygge et solidt fundament, siger hun i pressemeddelelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip