Lego vil have flere tusinde nye ansatte i Mexico og Ungarn

For at kunne levere legoklodser nok til at mætte efterspørgslen investerer Lego nu i massiv udbygning af koncernens fabrikker i Ungarn og Mexico.

Legetøjsgiganten regner med at ansætte flere tusinde nye medarbejdere i de to lande frem mod 2022, oplyser Lego i en pressemeddelelse. Koncernfinansdirektør John Goodwin er glad for den massive efterspørgsel, der har gjort udvidelsen nødvendig.

- Som virksomhed er vi dedikeret til at inspirere og udvikle børn over hele verden gennem gode legeoplevelser med Lego, og vi er begejstrede over at opleve en meget høj global efterspørgsel fra børn og kunder, siger John Goodwin i pressemeddelelsen:

- De investeringsplaner, som vi nu har offentliggjort, vil gøre os i stand til at nå ud til endnu flere børn i fremtiden med sjove Lego-produkter af den højeste kvalitet.

Udmeldingen kommer, efter Lego må erkende, at legetøjsgiganten risikerer at løbe tør for klodser inden jul. Fabrikkerne producerer på fuld tryk, men vil alligevel ikke være i stand til at levere nok til at dække efterspørgslen.

- Det er helt ekstraordinært og har overgået både vores og vores kunders prognoser, siger Legos pressechef, Roar Rude Trangbæk, til nyhedsbureauet Reuters.

På Legos fabrik i Billund investeres et tocifret millionbeløb i euro i ny støbeteknologi i 2016, men koncernen regner dog ikke med at skulle ansætte flere folk i Billund, hvor der i øjeblikket er omkring 800 ansatte.

Lego regner derimod med at skulle ansætte 3000 nye medarbejdere på fabrikken i Monterrey i Mexico frem mod 2022 og udvide fabrikken med 190.000 kvadratmeter.

Det er en investering, der vil løbe op i et trecifret millionbeløb i euro, lyder det. Fabrikken i Mexico har i øjeblikket omkring 3500 ansatte.

I Ungarn kan størrelsen på den eksisterende fabrik i Nyíregyháza blive fordoblet, og der skal ansættes op mod 1600 nye medarbejdere frem mod 2022. Fabrikken i Ungarn har 2400 ansatte i øjeblikket.

Billund, hvor Lego er grundlagt, og hvor koncernens hovedkvarter fortsat ligger, bliver dog ikke overset.

I juni offentliggjorde Lego planer om at investere en milliard kroner i et nyt forsknings- og videnscenter med mere end 100 ansatte, der skal udvikle bæredygtige materialer.

Ud over fabrikkerne i Billund, Mexico og Ungarn har Lego en fabrik i Tjekkiet og en på vej i Kina, der ventes at åbne i 2017.

/ritzau/

 

Dagens Gossip