Leicester fejrer mesterskabet med festforestilling

07/05/2016

Premier League-trofæet, en verdensberømt tenor, en bevæget træner, et jublende menneskehav og en kamp afviklet, som var manuskriptet skrevet på forhånd. Det hele var på plads, da Leicester City lørdag fejrede det sensationelle fodboldmesterskab i England med en 3-1-sejr hjemme over Everton.

Jamie Vardy var tilbage efter karantæne, og han skulle kun bruge fem minutter på at åbne scoringen og sparke den på forhånd garanteret vilde fest til endnu mere ekstatiske højder.

På King Power Stadium stod mestrenes manager, Claudio Ranieri, i midtercirklen inden kampen og beundrede det blå og hvide hav af flag og mennesker, mens en serenade flød fra hans ven, tenoren Andrea Bocelli, der ligesom hovedparten af de 32.000 andre på stadion var klædt i en klubtrøje, som før sæsonen blev spået til at skulle sidde på en nedrykker.

Ranieri smilede stolt, kiggede med beundring på opbakningen og forsøgte at finde en grimasse, der kunne holde hans bevægede sindstilstand under kontrol.

Udenfor stadion så nyhedsbureauet AFP flag med Ranieris ansigt og påtrykt teksten "Hail Claudio", hjemmedragten til den nye sæson, som blev præsenteret fredag, blev udsolgt på én dag, og kampprogrammet var udvidet til 106 sider og indeholdt et citat fra Ranieri selv.

- (Fansene) drømte. Jeg sagde dilly-ding, dilly-dong, de vågnede op, og drømmen er blevet virkelighed.

"Dilly-ding, dilly-dong" er den klokkelyd, som Ranieri ytrede under træning, når spillerne skulle stramme koncentrationen.

Den havde de feststemte værter ingen problemer med mod Everton og skabte et hav af chancer kampen igennem. Efter fem minutter lagde Andy King en følt pasning ind mod det lille felt, hvor Jamie Vardy kom til, flugtede bolden i nettet til sin 23. ligascoring og satte en fed streg under, hvor meget han betyder for den lille klubs sensationelle triumf. Vardy scorede også til 3-0 på et straffespark, han fremtvang i anden halvleg.

At Andy King selv scorede til 2-0 efter 33 minutter fortalte en anden side af samme historie: historien om de undertippedes umulige triumf.

Andy King fik debut for Leicester i 2007 og er den første spiller til at vinde de tre øverste divisioner i England med samme klub. Han var med, da det gik meget mindre godt.

- Jeg troede, jeg havde set alt med denne klub, men jeg troede aldrig, at jeg ville se dette, har King sagt til lokalavisen Leicester Mercury.

Han og fans over hele stadion gik amok over den symbolske scoring.

Efter ti minutter sad en fan dog og sov på sin plads. Ikke fordi kampen var kedelig, men nok fordi festen potentielt har varet siden mandag, hvor mesterskabet blev afgjort. Den sidste slutspurt indbød Leicesters thailandske ejere til ved at byde på gratis øl og pizza i forbindelse med kampen.

Målmand Kasper Schmeichel stemplede sit aftryk på plads med endnu en række fine redninger, og senere i anden halvleg brændte Jamie Vardy et straffespark, da han kunne være kommet op på en delt førsteplads på topscorerlisten, hvor Tottenhams Harry Kane er noteret for 25 mål.

Kevin Mirallas reducerede til 1-3 kort før tid, men hverken det, Vardys straffespark over mål eller den silende regn kunne spolere den enorme fest.