Leif Lahn er valgt som ny socialdemokratisk gruppeformand

Socialdemokraterne har fået ny formand for folketingsgruppen under et gruppemøde tirsdag middag. Helt som ventet bliver det Leif Lahn Jensen, der overtager den magtfulde post i partiet efter Henrik Dam Kristensen.

Dam blev hevet ind på ministerholdet igen, da Karen Hækkerup for kort tid siden sagde farvel til Justitsministeriet for at blive ny frontfigur i Landbrug & Fødevarer.

Indtil nu har Leif Lahn haft posten som Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører. Det ordførerskab overlader han til Lennart Damsbo-Andersen.

- Jeg kan jo tænke på det som dengang, jeg arbejde på havnen. Det er en udvidet tillidsmandsopgave.

- Jeg skal selvfølgelig rende rundt og snakke med alle og sørge for, at vi kan vinde det kommende valg, siger Leif Lahn Jensen.

Ifølge Ekstra Bladet har tidligere justitsminister Morten Bødskov også været interesseret i posten som gruppeformand, men de tre kaffeklubber i partiet har ikke kunnet bakke ham op.

En gruppeformand står for det praktiske i et partis folketingsgruppe og spiller derfor en vigtig og magtfuld rolle.

Gruppeformanden fungerer som ordstyrer ved gruppemøderne og står eksempelvis for at banke partimedlemmer på plads, hvis de kommer med politiske udmeldinger, der ikke er afklaret med partiet.

Især har Henrik Dam Kristensen fået ros for sin evne til at holde ro i gruppen og skabe balance mellem kaffeklubberne.

Leif Lahn Jensen er ufaglært og har tidligere arbejdet 15 år som havnearbejder på Aarhus Havn, hvor han var tillidsmand i Mærsk i ni år.

Han har været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2007 og er valgt ind i Østjyllands Storkreds, men er relativt ukendt i den brede offentlighed.

Han har tidligere været medlem af byrådet i Grenaa Kommune i fire år, hvor han er født og bor i dag.

Det gør han sammen med sin kone og deres to døtre.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip