Lejemords-sigtelse mod AC/DC-trommeslager er droppet

Politiet i New Zealand har droppet en sigtelse mod trommeslageren i det australske rockband AC/DC om, at han skulle være involveret i en drabsplan. Myndighederne mener, at beviserne mod Phil Rudd er utilstrækkelige, oplyser trommeslagerens advokat fredag lokal tid.

- Sigtelsen om et påstået forsøg på at få udført et lejemord skulle aldrig have været rejst, siger advokat Paul Mabey i en meddelelse.

Politiet ransagede tidligt torsdag morgen lokal tid trommeslagerens luksusbolig i Tauranga i New Zealand. Derefter besluttede politiet at sigte Phil Rudd for den alvorlige forbrydelse uden forinden at rådføre sig med en anklager, siger advokaten.

- Den offentlige anklagers mening blev ikke hørt. Sigtelsen er trukket tilbage, siger Mabey.

Advokaten siger, at historien om Phil Rudd har tiltrukket global opmærksomhed, og omtalen i alverdens medier har forvoldt den 60-årige rockveteran "ubodelig skade".

Han vil nu overveje alle juridiske muligheder for at få oprejsning ifølge advokaten, der fremhæver, at sagen faldt fra hinanden mindre end en dag, efter at Rudd blev stillet for en dommer.

Den australsk-fødte Rudd skal fortsat forsvare sig mod en sigtelse om at have truet med at slå en person ihjel samt sigtelser for at besidde cannabis og metamfetamin. Men det er "mindre" sager, lyder det fra advokaten.

Ifølge retsdokumenterne beskyldte politiet Rudd for forsøg på at finde en person, der ville tage livet af to personer i slutningen af september.

Forsøg på at få en person til at udføre et drab kan i New Zealand straffes med op til 10 års fængsel. Drabstrusler kan straffes med op til syv år.

Phil Rudd har i flere omgange været med i AC/DC. Han blev en del af de legendariske rockpionerer i 1975 og forlod bandet igen i 1983. Siden 1994 har han igen siddet bag trommerne, når det har spillet Back in Black, Highway to Hell og Dirty Deeds Done Dirt Cheap.

I september kom det frem, at et andet bandmedlem, medstifteren Malcolm Young, er ramt af demens og stopper som guitarist i AC/DC.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip