Lejere anker dom: Nedrivning af Gellerup-blokke udskudt

Nedrivningen af boligblokke i Gellerupparken i Aarhus bliver udsat igen. To ud af tre familier anker ifølge TV2 Østjylland en byretsdom, som ellers tvang dem til at flytte.

4. juni bestemte Retten i Aarhus, at familierne skulle have forladt deres lejligheder inden 1. august, men anken til Vestre Landsret har såkaldt opsættende virkning. Det betyder med andre ord, at familierne kan blive boende, til landsretten har talt.

De tre boligblokke på Bentesvej i Gellerup i Brabrand ved Aarhus tæller sammenlagt 192 lejemål, og 189 af lejerne har indvilget i at flytte frivilligt.

Men tre af lejerne har blokeret for, at nedrivningsarbejdet kunne komme i gang, fordi de har ment, at der ikke var juridisk grundlag for at sætte dem på porten.

I byretsdommen lyder det, at lejerne skal anerkende, at "opsigelsen er berettiget", men det vil lejerne altså ikke i to af de tre omstridte lejemål.

De to familier, som har anket til landsretten, bor ifølge TV2 Østjylland i hver deres boligblok, og dermed kan kun nedrivningen af den blok, som har været rømmet fra start, gå i gang.

På grund af de lange sagsbehandlingstider ved landsretterne, når det gælder civile sager, er det næppe sandsynligt, at sagen vil blive behandlet på denne side af nytår. Derfor kan det have lange udsigter med en endelig afgørelse i sagen.

Hos udlejeren, Brabrand Boligforening, håber direktør Keld Laursen dog på, at det vil gå mere tjept:

- Det her betyder, at vi kommer til at udskyde processen med at rive blokkene ned, indtil landsretten har afgjort sagen, og der kan der vel gå seks til ni måneder, før det sker.

- Jeg ved ikke, om der er mulighed for, at det kan ske hurtigere, men det håber jeg, siger Keld Laursen til TV2 Østjylland.

Boligblokkene skal væk for til fordel for en stor byvej gennem Gellerupparken og et stort kontorbyggeri til knap 1000 kommunale arbejdspladser, der flyttes til området.

Målet med planen til seks-syv milliarder kroner er at ændre det nuværende ghettoområde, der lukker sig om sig selv og en indbyggerskare, hvor over 80 procent er indvandrere og efterkommere. De fleste uden arbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip