Lejlighed i byen, villa på strandvej eller stråtækt idyl: Så meget får du for de samme penge

Nogle af landets mest eftertragtede boliger finder man på Vesterbro i København, og her er gaderne da også tæt pakket med lækre restauranter og smarte cafeer.

Bydelens popularitet ses tydeligt på boligpriserne i området. For 2,5 millioner kroner vil man gennemsnitligt set kunne få en ejerlejlighed på 75 kvadratmeter.

En lille børnefamilie vil med et sådan et boligareal typisk bo i en treværelseslejlighed. Men de københavnske børnefamilier kan få langt flere kvadratmeter at boltre sig på, hvis de lægger de samme penge i andre dele af landet.

Dagens.dk har i samarbejde med Boliga.dk undersøgt, hvor meget plads man i gennemsnit får for 2.5 millioner kroner i forskellige dele af kongeringet.

Den 75 kvadratmeter store lejlighed på Vesterbro kan inden for få kilometer forvandles til et parcelhus eller en villa, mens man i Svendborg og Nakskov kan få stråtækt idyl og en kæmpe strandvejsvilla for de samme penge. 

Hvis man søgeri området omkring Birkerød, der ligger 30 kilometer nord for København, kan man typisk få en bolig på 98 kvadratmeter for 2,5 millioner kroner.

Dobbelt op i Greve
En børnefamilie kan tæt på fordoble deres boligareal ved at flytte fra den populære københavnske bydel og 30 kilometer mod sydvest, hvor man i Greve i gennemsnit får 143 kvadratmeter for pengene.

På det sydligste af Fyn finder man den gamle søfartsby Svendborg der - udover masser af smalle gader, gårdmiljøer og værtshuse - kan tilbyde væsentlige mere plads.

Hos de lokale Estate Mæglerne kan man blandt andet se et boligopslag for et stråtækt hus i det populære kvarter Rantzausminde ved sund og skov.  

Den fynske idyl fordeler sig her over fem værelser og et boligareal på 206 kvadratmeter, hvilket er gennemsnitstørrelsen på boliger til 2,5 millioner kroner i Svendborg.

Kommer langt for det halve i Nakskov
Vil man virkelig have meget plads for pengene, så er Nakskov et godt sted at søge efter en kommende bolig.

Her kan man virkelig føle sig som en lensbaron, hvis man er villig til at skifte de 75 kvadratmeter på det hippe Vesterbro ud med en tilværelse i Lollands største by.

Læs også: Realkreditrådet: Færrest antal boliger til salg i fem år

2,5 millioner kroner vil i gennemsnit kunne forvaltes til en bolig på intet mindre end 630 kvadratmeter, hvis man omregner kvadratmeterprisen.

Så store boliger er der slet ikke til salg i byen, men omregningen illustrerer på fin vis forskellene på det danske boligmarked. 

Er man villig til at betale en lille slat mere, kan man gå rundt i Nakskov og kalde sig selv ejer af en strandvejsvilla.

De lokale EDC-mæglere har en pragtvilla til salg til 2,7 millioner kroner på Strandvej, hvor der er udsigt over indsejlingen til den gamle handelsby, mens man inde i det 188 kvadratmeter store hus finder alt fra vinkælder til parketgulv. 

- Men her på Lolland behøver man slet ikke kravle helt op på 2,5 millioner kroner, da man for bare halvdelen kan få et under 10 år gammelt hus med gulvvarme og det hele, siger Morten Reitz fra EDC i Nakskov.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip