Lejlighedsprisernes himmelflugt ser ud til at stoppe

Skrevet af admin

07/03/2014

Dagens topnyheder

Det ser ud til, at frygten for en boligboble på ejendomsmarkedet er ubegrundet. Tager man prisudviklingen på lejligheder, er der tale om et fald tre måneder i træk. Det viser februar-tal fra Boligsiden.dk.

Mens lejlighedsprisernes himmelflugt ser ud til at være stoppet, er priserne på villaer svagt stigende.

- Priserne på ejerlejligheder er rent faktisk faldet de seneste tre måneder, det vil sige december, januar og nu igen i februar, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Faldene er dog meget små, så reelt er lejlighedspriserne stabile, men med pil nedad, siger hun.

I februar faldt prisen på lejligheder med 0,3 procent. Villaer og rækkehuse fortsætter den opadgående tendens med en beskeden stigning i priserne på 0,6 procent.

Mens priserne i februar mere eller mindre blev holdt i ave, tager det længere tid at få solgt ejerboligen. Det rører dog ikke ved det store billede, hvor salgstiderne er faldet markant over det seneste år.

For villaer er salgstiden faldet med 5,2 procent sammenlignet med året før, og salgstiden for ejerlejligheder er faldet med 13,2 procent. Det tager nu 138 dage at sælge en lejlighed og 225 dage at sælge en villa.

Det er lettest at få solgt, hvis man bor i hovedstadsområdet. Her tager det i snit 164 dage at sælge hus og 118 dage at sælge en lejlighed.

Men Fyn er mere end godt med. Her bliver halvdelen af villaerne solgt på gennemsnitligt 133 dage.

Har man eksempelvis et attraktivt hus i Svendborg, kan man være heldig at høre til de 25 procent på Fyn, der får solgt på gennemsnitligt 31 dage, viser tal fra Boligsiden.dk.

/ritzau/