Lektor forudsiger katastrofe: Befolkningen har mistet tilliden til Skat

Skat har udelukkende haft fokus på den økonomiske bundlinje og glemt at kommunikere identitet - hvorfor de er sat i verden, og hvem de er.

På den måde har den danske befolkning mistet tilliden til den offentlige institution.

Det mener Kresten Schultz Jørgensen, der er direktør i rådgivningsfirmaet Lead Agency og ekstern lektor i strategisk kommunikation ved CBS.

- Det er katastrofalt, når borgerne mister tilliden til Skat. En fundamental samfundsstruktur bryder sammen, siger han og fortsætter:

- Skat står tilbage som en central historie, hvor befolkningen skridt for skridt har mistet tilliden til en fuldstændig central offentlig myndighed i Danmark.

Kresten Schultz Jørgensen nævner offentlige forvaltninger som Rigspolitiet og Anklagemyndigheden som eksempler, hvor man har været god til at kommunikere identitet.

- De har været langt dygtigere til at kommunikere, hvilke principper deres offentlige myndighed skal stå på mål for, siger han.

Ifølge ham skal Skat starte helt forfra for at genskabe danskernes tillid.

- De skal starte fuldstændig forfra med en ny fortælling. De skal fortælle, at de er til for borgerne, og at de er i en daglig og tæt relation med det omgivende samfund, siger han og afslutter:

- De skal fortælle, at de er en del af det danske samfund, og at de er ikke det danske samfunds modstander.

Skat har de seneste år lidt under en række skandaler, som har kostet de danske skatteyder milliarder af kroner.

I midten af september udsendte Folketingets statsrevisorer for syvende år i træk en sønderlemmende kritik Skat.

Senest har Skats problemer med it-systemet EFI kostet staten mindst 1,3 milliarder kroner.

Derudover har Skat tilsyneladende sendt omkring 6,2 milliarder af skatteydernes kroner af sted til udlandet, hvor svindlere har udnyttet, at Skat ikke havde styr på udbetaling af udbytteskat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip