Lennons morder vil løslades: Jeg er en idiot

- Jeg er ked af al den smerte, jeg har forårsaget. Jeg er ked af at være sådan en stor idiot og vælge den forkerte vej til berømmelse og anerkendelse.

Sådan lyder det fra John Lennons morder, Mark David Chapman, ifølge et netop offentliggjort udskrift fra afhøringen den 20. august, hvor Chapman anmodede om prøveløsladelse efter at have siddet 34 år i fængsel for drabet på ex-Beatlen. Det skriver USA Today, som har lagt et print af udskriftet på deres hjemmeside.

Chapman skuddræbte John Lennon den 8. december 1980 foran musiklegendens lejlighed i New York. Senere har han forklaret mordhandlingen med, at han hørte stemmer, og at han bare gerne ville være berømt og ikke være en taber.

Foran et panel, der skulle vurdere Lennon-morderens ønske om løsladelse, angrede han sine handlinger:

- Dengang tænkte jeg kun på mig selv. Gennem breve, som jeg stadigvæk modtager den dag i dag, kan jeg se, hvor mange der stadig er kede af min handling. Mange, mange mennesker elskede ham. Han var en stor og talentfuld mand, og mange sørger stadig over tabet," siger Lennon-morderen og erkender:

- Jeg ved godt, at det, jeg har gjort, ikke er en almindelig forbrydelse.

Sin genopdagede tro på Gud har ifølge Chapman selv gjort ham til et bedre menneske og indset, at der er et valg mellem forbrydelse og Kristus.

- Undskyld, at jeg er så følelsesladet nu, men alt handler om Jesus og tro for mig nu.

Panelet, der vurderede Lennon-morderens anmodning om prøveløsladelse, afviste ham med begrundelsen om frygt for, at han ville gentage en lignende handling.

Lennons enke Yoko Ono sagde i den forbindelse, at hverken hun eller deres to sønner ville føle sig trygge med Chapman ude i det fri. Mark David Chapman  kan først ansøge en ny prøveløsladelse om to år.

Newspaq

 

Dagens Gossip