Leon Andreasen melder afbud til skæbnekampe mod Sverige

Det danske fodboldlandshold må undvære midtbanespilleren Leon Andreasen i de forestående playoffkampe mod Sverige, hvor en EM-plads er på spil.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union på sin hjemmeside.

Afbuddet skyldes, at SV Hannover 96-spilleren skar sig i hånden i weekenden og lørdag var igennem en operation, der er ensbetydende med, at hånden og underarmen er i gips, forklarer DBU.

På klubbens hjemmeside skriver Hannover 96, at Andreasen ville åbne en stor pakke med en skarp kniv, der imidlertid smuttede, så Andreasen pådrog sig et dybt kødsår mellem pege- og tommelfinger og fik beskadiget en sene.

- Det er så ærgerligt, som det kan være. Vi ved alle, at Leon har været meget plaget af skader, der har været ensbetydende med, at han har misset slutrunder, og nu får han så en skade, der intet har med fodbold at gøre. Det er synd for ham og meget ærgerligt for holdet, siger landstræner Morten Olsen til DBU's hjemmeside.

Landstræneren har i samme ombæring udtaget Simon Poulsen som venstreback.

Midterforsvareren Simon Kjær støder til truppen senere, da hans kone er højgravid og skal føde en af de nærmeste dage.

Kampene mod Sverige afvikles lørdag 14. november i Stockholm og tre dage senere i København.

De kunne være blevet Andreasens A-landskampe nummer 21 og 22. Han har ikke spillet en betydende landskamp siden VM-kvalifikationsturneringen for lidt mere end to år siden.

Men stærke præstationer i Bundesligaen på det seneste fik Morten Olsen til at udtage midtbanefighteren.

Morten Olsen vil udtage yderligere spillere til kampene mod Sverige, meddeler DBU.

/ritzau/

 

Dagens Gossip