Leonardo DiCaprio får endelig sin Oscar

Skrevet af admin

29/02/2016

Mest læste i dag

For sin rolle i "The Revenant" vinder Leonardo DiCaprio en Oscar-statuette.

Det er første gang, at stjernen modtager en Oscar trods flere nomineringer.

Prisen for bedste mandlige hovedrolle var derfor ventet at gå til DiCaprio foran blandt andre Matt Damon og Eddie Redmayne.

- Tak. Mange, mange tak, sagde Leonardo DiCaprio i sin sejrstale.

I alt seks gange har Leonardo DiCaprio været nomineret til den prestigefulde filmpris. Første gang var for 22 år siden i begyndelsen af 1990'erne.

Den 41-årige Hollywood-veteran fik stående applaus fra hele salen, da han tog turen op til podiet for at tage imod guldstatuetten.

Den amerikanske stjerne benyttede sin taletid til at opfordre hele verden til at tage klimaforandringer alvorligt.

- Klimaforandringer er virkelige, og de sker lige nu. Det er den alvorligste trussel mod vores art, og vi må arbejde sammen og ikke udskyde handling på dette område, sagde Leonardo DiCaprio til klapsalver og nik fra publikum.

- Lad os ikke tage denne planet for givet. Jeg tager ikke denne aften for givet, sagde han, før han forlod scenen.

Yderligere takkede han en lang liste af personer, der har hjulpet ham på vej i løbet af karrieren, heriblandt Martin Scorsese og Alejandro González Iñárritu, der selv modtog en Oscar for at have instrueret netop "The Revenant".

Filmen foregår i første halvdel af 1800-tallet, hvor en pelsjæger angribes af en bjørn og efterlades af sine rejsefæller i den tro, at han er død.

I kategorien for bedste kvindelige hovedrolle vandt amerikanske Brie Larson for sin rolle i filmen "Room", hvor hun spiller en kvinde, der bliver taget til fange af en psykotisk mand.

Brie Larson vandt foran skuespillerne Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling og Saoirse Ronan.

/ritzau/