Les Misérables-filmen slår rekord

Med over 18 millioner dollars i indtægter, alene på førstedagen, var det den anden største åbningsdag på 1. juledag, i de amerikanske biografer nogensinde – kun overgået af ”Sherlock Holmes” i 2009.

Det er kommet bag på alle eksperter, at Les Misérables er kommet så flot fra start, og efter kun 1 uge i biograferne har den allerede indtjent 73 millioner dollars alene i de amerikanske biografer.  

Det ikke urealistisk, at filmen kan komme i nærheden af at nå nyere tids største musicalsucceser i de amerikanske biografer, ”Mamma Mia!” (144 millioner dollars) og ”Chicago” (170 millioner dollars). 

Filmen også er kommet forrygende fra start i Australien, Hong Kong og South Korea, og på verdensplan har den på kun en uge indtjent over 120 millioner dollars. 

Et kvart århundrede undervejs

I næsten 25 år har verden ventet på filmatiseringen af musicalfænomenet Les Misérables, én af verdens ubestridt største musicalsucceser.

Filmen er instrueret af Oscar-belønnede Tom Hooper, som stod bag Kongens Store Tale, og på rollelisten ses blandt andet Hugh Jackman i den altdominerende hovedrolle som Jean Valjean, Russel Crowe som hans nemesis politimanden Javert, Anne Hathaway som Fantine, Sacha Baron Cohen og Helena Bonham Carter som Monsieur og Madame Thénardier samt Amanda Seyfried, Eddie Redmayne og Aaron Tveit i de øvrige store roller.

Stjernerne synger live

Det, der gør filmatiseringen af Les Misérables til noget helt særligt er, at stjernerne har sunget live under optagelserne. Der har altid været tradition for, at de medvirkende i en musical-film først går i studiet og indspiller sangene, og så mimer de til musikken, når filmen optages. Men ikke her.

Instruktøren Tom Hooper er gået målrettet efter at skabe de store, autentiske følelser, og derfor har han givet stjernerne frie rammer til at skabe deres egne fortolkninger og synge live på settet.  På den måde er det skuespillerne, der bestemmer tonen, rytmen og følelserne i sangene, og så indspilles musikken bagefter med et 70-personer stort symfoniorkester.

 

Dagens Gossip