Lesbisk stjerne: Jeg føler mig skyldig

Med "Freeheld" har Ellen Page fået sit livs filmrolle, for dramaet er grunden til, at den 28-årige Oscar-nominerede "Juno"-skuespillerinde tilbage i februar 2014 stod frem ved en menneskerettighedskonference og fortalte, at hun er homoseksuel.

"Freeheld" er baseret på den sande historie om terminalkræftpatienten Laurel Hester, der sammen med sin registrerede partner, Stacie Andree, spillet af Page, kæmper en juridisk kamp for at overdrage sin pensionsydelse til Andree inden sin død.

- Det har virkelig været en rejse. Jeg sprang ud, da jeg var parat til det, men jeg ville ønske, at det var sket noget før, fordi jeg føler mig mere lykkelig, end jeg nogensinde har kunnet forestille mig, fortæller Page åbenhjertigt i et interview med ABC News.

Skuespillerinden følte ikke, hun kunne spille rollen som forkæmper for homoseksuelle, hvis ikke hun selv stod frem.

Siden hun endelig fik modet og fortalte åbent om sin seksualitet, har hun været ambassadør for homoseksuelle og kæmpet for at hjælpe andre i samme situation.

- Nogle gange føler jeg mig flov. Jeg føler mig skyldig over ikke at være sprunget ud tidligere og derved blive en synlig frontfigur, siger Page og fortsætter:

- Men så tilgiver jeg også mig selv, fordi jeg vidste, hvordan jeg havde det inden. Det var meget angstfyldt for mig at tænke, om jeg nogensinde kunne elske nogen åbent, så jeg havde brug for at gå gennem den proces.

- Jeg ønsker, at ingen sidder med den følelse, jeg havde, fordi det er giftigt og trist og påvirker alle aspekter i livet negativt, understreger Page.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip