Lettede EU-ledere sender venlig hilsen til skotterne

Det skotske nej til løsrivelse fra Storbritannien bliver modtaget med lettelse på det europæiske kontinent, hvor der blandt andet i EU har været bekymring over, hvad et ja kunne få af konsekvenser.

EU-Parlamentets præsident, tyskeren Martin Schulz, var tidligt efter resultatet af torsdagens folkeafstemning ude med en reaktion på, at 55,4 procent af skotterne sagde nej, mens cirka 44,6 procent ønskede løsrivelse.

- Jeg indrømmer, at jeg er lettet over resultatet, siger Schulz ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Næste gang jeg møder den britiske premierminister, David Cameron, vil jeg fortælle ham, at jeg er glad for et samlet Storbritannien i et samlet Europa.

Formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, siger i en udtalelse, at udfaldet er godt for den europæiske union.

- Jeg byder det skotske folks beslutning velkommen om at bevare unionen med Storbritannien. Dette udfald er godt for et samlet, åbent og stærkt Europa, som EU-Kommissionen står for, siger Barroso.

- EU-Kommissionen vil fortsætte den konstruktive dialog med den skotske regering på områder, den har mandat over, som er vigtige for Skotlands fremtid, herunder job og vækst, energi, klimaforandringer og miljø og en mere intelligent regulering.

Tilsyneladende med henvisning til diskussionerne om en britisk folkeafstemning om EU-medlemskabet siger EU-præsident Herman Van Rompuy efter det skotske nej:

- Storbritannien er og forbliver et vigtigt medlem af EU til fordel for alle borgere og medlemsstater i den europæiske union.

Trods mange skotters ønske om løsrivelse fra Storbritannien har skotterne ikke ønsket at vriste sig fri af EU.

/ritzau/

 

Dagens Gossip