Lettelse i EU: Putin vil ikke fryse konflikten i Ukraine

Det russiske præsident har tilsyneladende haft held til at berolige sine europæiske kolleger på et krisemøde om Ukraine fredag morgen i Milano.

I hvert fald ankom både Vladimir Putin selv og et eksklusivt selskab af europæiske topledere med smil og positiv energi, da de kort efter gik ind til et topmøde i byen om asiatiske-europæiske relationer.

Den britiske premierminister hæfter sig ved, at Putin gav et politisk løfte om, at Rusland vil afholde sig fra det, som alle i Europa og Ukraine frygter, nemlig at skabe en fastfrossen konflikt i den tidligere sovjetrepublik.

- Vladimir Putin sagde meget klart, at han ikke ønsker en fastfrossen konflikt, og han ønsker ikke et delt Ukraine.

- Hvis det er rigtigt, så skal Rusland også handle derefter og implementere alt det aftalte. Han skal tage alle soldater og våben ud af Ukraine, siger Cameron.

EU har sammen med USA indført flere bølger af sanktioner mod Rusland, som omvendt har taget lignende skridt - dog af en anden karakter - imod Vesten.

- Hvis det ikke sker, så skal EU - deriblandt Storbritannien - holde fast i sanktioner, så vi ikke har den slags konflikt på vores kontinent, siger Cameron.

/ritzau/

 

Dagens Gossip