Lettet brasser-helt: Vi var under stort pres

Jublen og lettelsen er overstrømmende i den brasilianske fodboldlejr, efter at det lørdag aften lige akkurat lykkedes at undgå VM-afsked allerede i 1/8-finalen.

En sejr i straffekonkurrence over Chile afværgede totalfiaskoen, og målmand Julio Cesar blev den store helt, da chilenerne brændte tre forsøg fra 11-meter-pletten.

- Mine holdkammerater gav mig støtte og styrke. Min store drøm er, at Brasilien får en fest, siger Julio Cesar ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Målmanden, der i foråret har optrådt for Toronto i Major League Soccer, erkender, at han og holdkammeraterne var i store problemer undervejs.

- Det var svært. Presset, når man repræsenterer Brasilien og spiller på hjemmebane, er virkelig stort. Vi spillede godt i første halvleg, men efter at Chile fik udlignet, kom de ind i kampen, siger Julio Cesar.

Brasiliens anfører, Thiago Silva, fortæller, at målmanden på forhånd havde lovet sine medspillere, at han ville redde tre straffespark.

- Inden straffesparkskonkurrencen sagde Julio: Spark med selvtillid, jeg snupper tre. Så det var forudsagt. Chile var et fremragende hold, men vi fandt styrken, siger Thiago Silva.

- Vi havde problemer, og vi vidste, at Chile ville presse os, og de fortjener ros, lyder det fra Paris Saint-Germain-spilleren.

Brasilien møder Colombia eller Uruguay i kvartfinalen på fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip