Lettet Froome: Var ikke presset på noget tidspunkt

Det var med nogen nervøsitet, at Chris Froome og resten Sky-holdet gik tirsdagens brostensetape i møde, efter at specielt Vincenzo Nibali (Astana) viste store evner på det ujævne underlag i fjor.

Men selv om Froome mistede den gule trøje til etapevinderen Tony Martin, kan den britiske klassementfavorit lettet konstatere, at der egentlig ikke var så meget at være nervøs for.

- Det var måske svært at se udefra, men der var en virkelig stærk modvind på nogle af brostenssektionerne, så det var svært at gøre en forskel. Jeg valgte at sidde på hjul af konkurrenterne, og jeg følte mig ikke presset på noget tidspunkt, siger Chris Froome.

Sidste år udgik han på brostensetapen, men det skyldtes nu ikke pavéerne, for dem noget han aldrig frem til, inden to styrt havde gjort ham ukampdygtig.

I det mere menneskelige vejr, som tirsdagens etape bød på, viste Froome, at han ikke er helt umulig i det frygtede terræn.

- For mig handlede det ikke om at bevise, at jeg kan køre på brosten. Det handlede snarere om at holde mig ude af problemer.

- Når man kører mere end 200 kilometer, handler det om, hvem der har flest kræfter i benene til sidst, og min følelse var god, siger Froome.

Han overlader altså førertrøjen til Tony Martin, hvilket han næppe har det store imod.

Det kan måske give Sky-holdet nogle lidt mere rolige dage i resten af denne uge.

- Han har været tæt på trøjen i nogle dage nu, og han har fortjent den efter alt det hårde arbejde, han har gjort, siger Chris Froome om Tony Martin.

/ritzau/

 

Dagens Gossip