Leverkusen sænker Dortmund med historiens hurtigste mål

Sølle ni sekunder. Længere skulle Bayer Leverkusen ikke bruge, inden holdet havde bragt sig foran i den svære udekamp mod Borussia Dortmund lørdag aften.

FC Københavns Champions League-modstander brugte lynscoringen som afsæt til en sejr på 2-0 og fik dermed en perfekt åbning på Bundesligaen i premiererundens brag mellem sidste sæsons nummer to og fire.

Karim Bellarabis åbningsmål indskrev sig øjeblikkeligt i historiebøgerne som det hurtigst scorede mål i Bundesligaen.

Målet var to sekunder hurtigere, end da brasilianeren Giovanni Elber tilbage i 1998 bragte Bayern München på tidlig sejrskurs i en kamp mod Hamburger SV.

Leverkusen gav bolden op og satte straks i angreb, og med Dortmund-spillerne som statister afsluttede Bellarabi det overrumplende angreb med et vristspark fra fri position lige inde i straffesparksfeltet.

Foran 1-0 var Leverkusen selvsagt mest fokuseret på at forsvare sig, men det gjorde holdet også til perfektion. Sjældent oplever man Dortmund skabe så få farlige angreb og muligheder på hjemmebane, som det var tilfældet lørdag aften.

Leverkusen viste stor disciplin og var dertil farlig, når holdet satsede på hurtige omstillinger. Således var udeholdet undervejs lige så tæt på 2-0, som Dortmund var på 1-1.

Men først dybt inde i kampens overtid øgede Leverkusen til 2-0, da Stefan Kiessling udnyttede en friløber.

Sejren giver Leverkusen endnu mere selvtillid inden onsdagens returopgør mod FC København i playoff-spillet til en plads i Champions Leagues gruppespil. Tyskerne vandt den første kamp i København 3-2.

Dortmund derimod kom ned på jorden efter sejren i den tyske Super Cup, hvor Bayern München blev slået 2-0

/ritzau/