Leverkusen smider FCK langt ud af CL

Nedslagtningen af de danske hold i Europa fortsatte onsdag aften for uformindsket styrke, da FC København på udebane blev slået med 4-0 af Bayer Leverkusen i kvalifikationen til gruppespillet i Champions League.

Ståle Solbakkens mandskab var aldrig i nærheden af at besejre det tyske storhold, der sammenlagt vandt med 7-2 efter 3-2 i København for en uge siden.

Returopgøret i Tyskland fik en helt katastrofal indledning for de danske gæster, da Mathias "Zanka" Jørgensen efter lidt over et minuts spil begik en brøler.

Midterforsvareren ville aflevere til Tom Høgli på højrebacken, men bolden blev trillet lige hen i fødderne på de tyske værter. Son Heung-Min udnyttede foræringen og drønede sikkert bolden i mål til 1-0 helt ude ved stolpen. Målmand Stephan Andersen var prisgivet.

Det samme var landsholdskeeperen fem minutter senere, da Hakan Calhanoglu øgede til 2-0 på et frispark lige uden for FCK's straffesparkfelt. Danny Amankwaa fik blokeret med sin skulder med det resultat, at bolden ændrede retning og snød Stephan Andersen.

Al spænding var efter blot syv minutter forduftet, og man kunne frygte, hvor galt det ville gå for Solbakkens spillere.

Den tyske mål-kadence faldt heldigvis for københavnerne, der fik lukket af i 23 minutter, indtil Stefan Kiessling efter en halv times spil bankede et straffespark i mål til 3-0.

I anden halvleg fik FCK-holdet lov til at lege en smule med, og Youssef Toutouh fik blandt andet sendt et skud på overliggeren. Det var gæsternes største chance.

Den danske opblomstring skyldtes mest, at Leverkusen-spillerne gik et par gear ned. De første 45 minutter havde tydeligt vist, at tyskernes speed var umulig for FCK-spillerne at dæmme op for.

Efter pausen viste Leverkusen kun glimtvis sin overlegenhed. Kiessling løb nemt fra "Zanka" og modtog en dyb stikning efter godt en times spil, og så stod det 4-0 på måltavlen.

Trods ydmygelsen så var FC København før duellen mod Leverkusen som minimum sikret en plads i Europa Leagues gruppespil. Her er AaB også med efter et samlet nederlag på 1-5 til Apoel FC fra Cypern.

FC Midtjylland har en spinkel chance for at gøre FCK og AaB selskab i Europa League, men det kræver lidt af et comeback efter sidste uges 1-4-nederlag til Panathinaikos. Grækerne kommer torsdag på besøg i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip