Lewandowski-hattrick sender Dortmund til tops

Den danske landsholdsspiller William Kvist havde ikke en sjov aften som midtbanespiller hos Stuttgart i udekampen mod Borussia Dortmund.

Det endte med en afklapsning på hele 1-6 mod Dortmund, som med sejren overhaler Bayern München og avancerer til førstepladsen i den tyske Bundesliga.

Stuttgart fik ellers en perfekt start på kampen. Efter 13 minutter scorede Karim Haggui på et hovedstød. Haggui skiftede i sommer til Stuttgart fra Hannover 96.

Men blot seks minutter senere var Stuttgarts føring udlignet med en hurtig Dortmund-scoring fra grækeren Sokratis Papastathopoulos, som udlignede på et knaldhårdt hovedstød.

Og efter yderligere tre minutter havde Marco Reus bragt Dortmund foran med 2-1, da kantspilleren på vejen blandt andre havde sat William Kvist af.

Flere mål blev der ikke scoret i første halvleg, og så var det Robert Lewandowskis tur til at gå målamok. Den polske landsholdsangriber lavede tre mål i rap, og så var Dortmund foran 5-1.

Pierre-Emerick Aubameyang fuldendte målfesten og ydmygelsen af Stuttgart med kampens sidste mål, som blev sat ind med et finurligt lob over målmanden.

Dortmund har med sejren 28 point efter 11 kampe, mens Bayern München har 26 point for en kamp mindre.

Allerede på onsdag skal Dortmund i aktion igen, når holdet tager imod Arsenal i Champions Leagues gruppespil. I London vandt Dortmund med 2-1 i det omvendte opgør i sidste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip