Lewis Hamilton ramt af motorproblemer på Silverstone

Hjemmebanehåbet Lewis Hamilton stod for fredagens forskrækkelse, da Mercedes-motoren pludselig gik i stå under fredagens anden træning forud for søndagens Formel 1-grandprix på Silverstone i England.

Først troede publikum, at Hamilton sagtnede farten, men efterhånden stod det klart, at Formel 1-bilen stod helt stille, da de øvrige kørere susede forbi.

- Motorstop. Motoren er død, lød det lettere panisk i radioen fra den engelske Mercedes-kører.

Inden da havde Hamilton kørt den hurtigste omgang i tiden 1.34,508 minutter, og den tid blev ikke slået i den resterende halve time af træningen.

Hamilton drønede hurtigt op i Mercedes-bussen, og han beholdt hjelmen på, så tv-kameraerne, der jagtede ham, ikke kunne afsløre, hvilket humør han var i.

Og Hamilton var ikke den eneste, der blev ramt af motorproblemer. Svenske Martin Ericsson måtte også trille i pitten, da motoren på Caterham-bilen tilsyneladende brændte sammen.

- Min motor eksploderede bare, forklarede en frustreret Marcus Ericsson i teamradioen.

Også franskmanden Jean-Eric Vergne blev ramt af uheld, da Toro Rossoens venstre forhjul begyndte at løsrive sig. Derfor var Vergne nødt til at køre ind til siden og trække sig ud.

Set i det lys gik det lidt bedre for danske Kevin Magnussen, som var væsentligt hurtigere ved fredagens anden træning end i den første.

Den 21-årige McLaren-kører blev noteret for tiden 1.36,299 minutter, og det var ottendehurtigst og et sekund hurtigere end tidligere på dagen.

Magnussens holdkammerat Jenson Button haltede længe efter danskeren, men fik lige akkurat klemt sig foran med tiden 1.36,228 minutter på en syvendeplads.

Så i det indbyrdes regnskab var Button både hurtigere til den første og anden træning.

Der er kvalifikation lørdag klokken 14, inden der søndag køres grandprix fra klokken 14 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip