Lewis Hamilton starter forrest for fjerde gang i træk

Skrevet af admin

18/04/2015

Mest læste i dag

Mercedes-køreren Lewis Hamilton var hurtigst i lørdagens kvalifikation og starter forrest i søndagens Formel 1-grandprix i Bahrain

Den forsvarende verdensmester var 0,411 sekunder hurtigere end den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel (Ferrari), som måtte nøjes med andenpladsen.

Det var fjerde gang i træk og 42. gang i karrieren, at briten Lewis Hamilton begynder i pole position.

- Jeg har det fantastisk. Jeg føler mig meget lykkelig.

- Målet var at mestre banen og få bilen op på et niveau, jeg er tilfreds med. Jeg er glad for at have en bil, der kan angribe i svingene, siger Hamilton.

På tredjepladsen starter Hamiltons tyske holdkammerat Nico Rosberg, som var mere end et halvt sekund langsommere end Hamilton, mens Ferraris finne Kimi Räikkönen blev firer.

- Ferrari er meget hurtige i denne weekend og bliver yderst svære at slå, men vores positioner vil forhåbentlig hjælpe. Jeg synes, vi har et godt udgangspunkt, og jeg ser frem til kampen, siger Hamilton.

Hos McLaren kom Jenson Button slet ikke ud at konkurrere om pladserne, da briten hurtigt måtte udgå.

Lidt bedre gik det for Buttons nye holdkammerat Fernando Alonso, som trods alt begynder som nummer 14 ud af de 20 kørere. Alonso har overtaget Kevin Magnussens sæde hos McLaren i denne sæson.

Hamilton har vundet to af de første tre Formel 1-løb i denne sæson og fører i den samlede stilling med 68 point. Vettel har 55 point, mens Rosberg har 51.

Det er første gang, at Hamilton starter forrest i Bahrain. I syv tidligere forsøg er det ikke lykkedes ham.

/ritzau/