Li Na vinder over skadet Azarenka og undgår Williams

En rygskade til Victoria Azarenka spillede en hovedrolle, da den kinesiske tennisstjerne Li Na fredag spillede sig videre til semifinalen ved kvindernes sæsonfinale WTA Championships i Istanbul, hvor kun verdens otte bedste spillere deltager.

Li Na sejrede let 6-2, 6-1 og vandt dermed sin gruppe, hvilket betyder, at hun i semifinalen undgår verdensetteren Serena Williams, som vandt den anden gruppe.

Azarenka blev rygskadet efter en serv i første sæt, og hviderusseren kunne trods flere behandlinger ikke komme af med skaden, som tydeligvis hæmmede hendes spil gevaldigt.

Faktisk var det utroligt, at Azarenka ikke opgav at fuldføre. Hviderusseren kunne stort set ikke bevæge sig på banen, og hun kunne alligevel ikke kvalificere sig til lørdagens semifinaler med et nederlag.

Hun var fuldstændig chanceløs mod Li Na, der indtil videre har vist storform i Istanbul med tre sejre i tre gruppekampe.

Mens Li Na går videre som etter fra den såkaldte "hvide gruppe", så er serberen Jelena Jankovic med Azarenkas nederlag sikker på andenpladsen og dermed en kamp mod Serena Williams i den ene semifinale.

Jankovic skal ellers først senere fredag spille sin sidste gruppekamp mod italieneren Sara Errani, men udfaldet af det opgør har ingen betydning.

Li Nas semifinalemodstander er Petra Kvitova fra Tjekkiet. I en direkte duel om andenpladsen i den "røde gruppe" vandt Kvitova 6-7, 6-2, 6-3 over tyske Angelique Kerber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip