Liberal Alliance kalder udvisning af kinesisk familie grotesk

admin

427 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Det provokerer retsfølelsen, at en kinesisk familie fra Fanø står til at blive udvist af Danmark, mens den kriminelle Gimi Levakovic slipper.

- Det er et eksempel på, at lovgivningen er alt for firkantet. Nogle gange bliver man bare nødt til at hæve sig op i helikopteren og se på, hvad der giver mening, siger Anders Samuelsen, der er leder af Liberal Alliance.

Wang Zhao og hans kone tjener ellers de 375.000 kroner årligt, som kræves for at få arbejdstilladelse i Danmark.

Men fordi størstedelen af arbejdet foregår i sommersæsonen, hvor øen besøges af turister, aftalte Wang Zhao med sin chef, at en del af pengene bliver udbetalt som bonus.

Og det lever ifølge Styrelsen for International Rekruttering og Integration ikke op til reglerne, og familiens arbejdstilladelse er derfor blevet inddraget.

- Det er grotesk, at folk, der knokler derudad og ikke ligger det offentlige til last, bliver bedt om at rejse ud af landet, mens kriminelle, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, får lov at blive, siger Anders Samuelsen.

Også De Konservative mener, at udvisningen af den kinesiske familie er besynderlig.

- Det er grotesk, at manden udvises, fordi han ikke opfylder reglerne på en rigid måde, kun et par dage efter at Højesteret slår fast, at en sigøjnerboss, som aldrig har bidraget til noget godt i det her samfund, får lov at blive, siger partiets integrationsordfører, Naser Khader.

- Det er dybt godnat, derfor retter jeg henvendelse til integrationsministeren (Inger Støjberg (V), red.) og beder hende se på dispensationsreglerne, for hun har mulighed for at dispensere, siger han.

Også Liberal Alliance vil bede Inger Støjberg om en forklaring, siger Anders Samuelsen.

Indtægtsgrænsen for at få arbejdstilladelse i Danmark er på 375.000 kroner årligt.

Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti vil hæve beløbsgrænsen for, hvad man skal tjene. Får de det gennemført, vil det betyde, at det kinesiske par fra Fanø skal tjene 400.000 kroner årligt for at blive i Danmark.

Ifølge cheføkonom ved den liberale tænketank Cepos Mads Lundby Hansen bør man derimod sænke beløbsgrænsen, så endnu flere aktive udlændinge kan arbejde i Danmark.

- Det forekommer absurd, at kokken Wang skal sendes ud af landet, siger Mads Lundby Hansen.

- Wang forsørger sin familie, varetager et godt job og bidrager positivt til samfundsøkonomien. Det bør være åbenbart for Folketinget at gøre reglerne mere fleksible, så også bonus tælles med i de 375.000 kroner, siger han.

/ritzau/