Liberal Alliance omfavner Ole Sohns forslag

Mens Ole Sohns forslag om 10 års skattestop for virksomheder og lave lønstigninger får en kold modtagelse fra fagbevægelsen og Sohns nye socialdemokratiske partikammerater, så er der anderledes positive toner i den borgerlige lejr.

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, er ligefrem klar til at kopiere Ole Sohns forslag og fremsætte det som et beslutningsforslag i Folketingssalen.

- Der er kun én ting at sige: Nemlig at Ole Sohn har fuldstændig ret. Det skaber ikke vækst og velstand, når vi i Danmark har jaget virksomhedernes omkostninger så højt op, at det bedre kan betale sig for dem at lægge deres arbejdspladser i udlandet.

- Derfor må og skal der gøres noget for at få de omkostninger ned. Her har Ole Sohn fat i noget helt rigtigt, og nu må vi få afprøvet, hvem der er med, og hvem der ikke er, siger Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

I et debatindlæg i Jyllands-Posten torsdag slår Ole Sohn til lyd for en 10-årig samfundskontrakt, der holder skatter og afgifter for erhvervslivet i ro, samtidig med at lønstigningen skal være lavere end i vores nabolande.

Det vil ifølge den tidligere erhvervs- og vækstminister, som i ugens løb forlod SF for at melde sig ind hos Socialdemokraterne, forbedre konkurrenceevnen, så der kan skabes private job.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) afviser over for Jyllands-Posten at arbejde videre med Ole Sohns idé, men nu vil Liberal Alliance altså rejse debatten i Folketinget.

- Det er mærkeligt, at Ole Sohn med sin kommunistiske fortid nu er blevet den mest realistiske politiker på den danske venstrefløj – men det siger jo i virkeligheden nok mest om venstrefløjen.

- Det undrer mig faktisk, at Ole Sohn kun skiftede til Socialdemokraterne og ikke til et parti, som han er mere enig med, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip