Liberal Alliance: Vækstplanen er patetisk

Regeringen og Venstres vækstplan med op imod 100 initiativer er kejserens nye klæder.

Det mener Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, nu da SR-regeringen og det liberale oppositionsparti er blevet enige om rammerne for "Vækstplan 2014 - Danmark helt ud af krisen".

- Det er patetisk, at man mener, at man har reddet Danmark ved at hæve bundskatten og skabe muligvis 1000 job på 100 forslag. Det er 10 job pr. forslag. Det er næsten ikke til at holde ud, at det skal kaldes en vækstpakke, siger han og fortsætter:

- Det er kejserens nye klæder at forsøge at bilde danskerne ind, at man ved at hæve bundskatten - som Venstre vist ville have sænket i sidste uge - så trækker man Danmark ud af krisen.

Som led i aftalen hæves bundskatten, mens PSO-afgiften omvendt sænkes. Brændeafgiften rulles tilbage, mens opførelsen af en havvindmøllepark udskydes.

- Når man tager i betragtning, at man med sådan en aftale her nærmest låser beskæftigelses-, skatte- og energipolitikken frem mod 2025, så tenderer det jo en skandale. Det er ikke det, Danmark har brug for, lyder det fra Liberal Alliances formand.

Spørgsmål: Har Venstre solgt sig for billigt?

- Jeg synes, at man fundamentalt svigter, når man indgår en aftale med så få job, og hvor man samtidig giver vetoret til hele rød blok i forhold til, hvad man kan arbejde med efter et valg. Alle de gamle såkaldt ansvarlige partier svigter her, siger Anders Samuelsen.

Sideløbende med vækstinitiativerne indgik regeringen og Venstre også en aftale om en beskæftigelsesreform.

Den indebærer blandt andet, at jobcentrene fastholder myndighedsansvaret for den aktive indsats, og at a-kasserne fortsat afholder den indledende samtale med den ledige samt den løbende rådighedsvurdering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip