Liberia opdager første tilfælde af ebola i en måned

En kvinde i det vestafrikanske land Liberia er fredag blevet testet positiv for ebola. Det er første gang i næsten en måned, at en person har fået konstateret den frygtede sygdom.

- Dette er et nyt tilfælde - efter 27 dage uden et eneste tilfælde. Det er et tilbageskridt, siger en talsmand for regeringen til nyhedsbureauet AFP.

Kvinden blev testet positiv på et hospital i hovedstaden Monrovia.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, meddelte for nylig, at den ikke siden 19. februar havde registreret nye tilfælde af den dødelige sygdom i Liberia.

Myndighederne har skærpet indsatsen for at få testet personer, der mistænkes for at være smittet med ebola, så hurtigt som muligt.

I ugen op til 15. marts blev 125 personer undersøgt for sygdommen, men hos ingen af dem blev der fundet ebola.

Udbruddet af ebola i Vestafrika begyndte for alvor i marts 2014, og det udviklede sig hurtigt til det mest dødelige og omfattende udbrud siden sygdommen blev opdaget i 1976.

Den seneste opgørelse fra WHO viser, at epidemien har kostet mindst 10.000 mennesker livet.

Liberia er sammen med Sierra Leone og Guinea hårdest ramt med henholdsvis 4283, 3712 og 2241 døde.

Ifølge WHO kan dødstallene dog være højere, fordi det er vanskeligt at indsamle pålidelige informationer fra alle hjørner af de værst ramte lande, skriver BBC.

I december opdagede medarbejdere fra WHO således massevis af døde i et afsidesliggende område med diamantminer i Sierra Leone.

WHO har erklæret udbruddet for overstået i Nigeria og Senegal, efter at der ikke er registreret nye tilfælde siden 5. september sidste år. I Nigeria er otte personer bukket under for sygdommen.

Forskere fra lægetidsskriftet New England Journal of Medicine mener at have sporet kilden til det seneste års udbrud - en toårig pige, der i december 2013 døde i en landsby i det sydøstlige Guinea.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip