Liberias præsident: Ebola truer landets overlevelse

Den dødelige virus ebola har tvunget Liberia i knæ.

Landets præsident, Ellen Johnson-Sirleaf, har derfor erklæret landet i undtagelsestilstand i håb om at få kontrol med ebolaudbruddet, som har kostet hundredvis af mennesker livet i Vestafrika.

- Det kræver ekstraordinære foranstaltninger fra regeringen og Liberias befolkning, hvis vores stat skal overleve, og folkets liv beskyttes, siger præsidenten i en erklæring.

- Jeg erklærer hermed undtagelsestilstand i Liberia med virkning fra 6. august og 90 dage frem.

Antallet af ebolaofre er oppe på 932 personer, oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som samtidig advarer mod, at virussen bliver ved med at sprede sig i regionen på tværs af landegrænser.

Et stort hospital i Liberia er yderligere blevet lukket, fordi flere medarbejdere var blevet smittet med den dødbringende virus. Heriblandt en spansk præst.

Flere end 1711 mennesker er enten bekræftet smittet eller mistænkes for at være det.

Ebola har taget livet af mennesker i fire vestafrikanske lande - Guinea, Liberia, Sierra Leone og Nigeria.

USA's sundhedsstyrelse (CDC) har onsdag opgraderet sit alarmberedskab til det såkaldte niveau 1 på grund af ebolaudbruddet og sygdommens "mulighed for at påvirke mange liv".

Det forhøjede alarmberedskab betyder, at flere medarbejdere og ressourcer skal dedikeres til at have fokus på udviklingen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip