Liberisk ebolapatient i USA er død

Liberieren Thomas Eric Duncan, der blev behandlet for ebola i Texas, er død, oplyser sygehustalsmand ifølge de internationale nyhedsbureauer.

Han var den første, der fik konstateret sygdommen i USA.

- Det er med dyb sorg og inderlig skuffelse, at vi er nødt til at oplyse jer om Thomas Eric Duncans død her til morgen kl. 07.51, hedder det i en erklæring fra Texas Health-talsmanden Wendell Watson.

- Hr. Duncan er bukket under for den snigende sygdom, ebola. Han udkæmpede modigt kampen, hedder det videre i erklæringen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Duncan var den første patient, der blev diagnosticeret med ebola uden for Vestafrika, hvor den smitsomme virus har kostet flere end 3400 mennesker livet siden begyndelsen af året.

Han fløj fra Liberia til Texas for at besøge sin familie og ankom til Dallas 20. september. Fire dage senere begyndte han at føle sig dårlig, men han blev ikke indlagt på sygehuset før 28. september.

- Den seneste uge har været en enorm test af vores sundhedssystem, men for en familie har det været usædvanlig personligt. I dag har den mistet et kært medlem af familien, siger David Lakey fra de texanske sundhedsmyndigheder.

- Vi sender vor dybe kondolence, og vi har dem i vores tanker, tilføjer Lakey.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip