Libysk aktivist skudt ned i sit hjem på valgdag

En libysk menneskerettighedsforkæmper blev sent onsdag aften dræbt i den uroplagede by Benghazi. Det vides ikke, hvem der står bag nedskydningen af Salwa Bugaighis.

Drabet er et af mange i forbindelse med onsdagens parlamentsvalg i landet.

Salwa Bugaighis blev angrebet af en gruppe militærklædte mænd i sit hjem. Hun blev ramt af flere kugler, fortæller en anonym kilde fra sikkerhedstjenesten.

Den hårdt sårede Bugaighis blev bragt til et hospital, hvor hun blev erklæret død kort tid efter. Hendes mand, som befandt sig i hjemmet under angrebet, er meldt savnet, oplyser et familiemedlem.

- Vi har mistet kontakten med ham, siger vedkommende og tilføjer, at en sikkerhedsvagt, som blev såret af skud under angrebet, ikke er i livsfare.

Salwa Bugaighis, der arbejdede som advokat, deltog aktivt i revolutionen i Libyen i 2011, som markerede afslutningen på Muammar Gaddafis greb om landet.

USA's ambassadør i Libyen, Deborah Jones, kalder nyheden "hjerteskærende" og fordømmer på Twitter drabet som "en fej, foragtelig og skammelig handling mod en modig kvinde og en ægte libysk patriot".

Tidligere onsdag havde Bugaighis deltaget ved parlamentsvalget og lagt billeder af sig selv på et valgsted ud på sin Facebook-side.

Siden revolutionen for tre år siden har det østlige Libyen, og især landets næststørste by Benghazi, været en højborg for jihadister. Der har været adskillige angreb og attentater. Især mod militær- og politifolk samt dommerstanden.

Alene onsdag mistede mindst fem personer livet i sammenstød mellem regeringsstyrker og islamister i byen.

USA's konsulat i Benghazi var i 2012 udsat for en voldsomt angreb, hvor blandt andet den amerikanske ambassadør i det nordafrikanske land blev dræbt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip