Libyske oprørere angriber atter Tripolis lufthavn

admin

|

20/07/2014

Dagens topnyheder

Libyens største internationale lufthavn er igen under angreb fra en islamistisk milits. Lufthavnen i Tripoli blev søndag morgen beskudt, kun to dage efter at våbenhvilen mellem to rivaliserende grupper, som kæmper om at kontrollere lufthavnen, brød sammen.

- Lufthavnen blev angrebet søndag morgen med mortergranater og raketter, og kampvogne åbnede ild. Det var det mest intense bombardement indtil videre, siger lufthavnens sikkerhedstalsmand Al-Jilani Al-Dahesh til AFP.

Ifølge Al-Jilani Al-Dahesh har militsen, som i øjeblikket kontrollerer lufthavnen, besvaret angrebet fra den rivaliserende gruppe massivt, men der er ikke meldinger om omkomne i forbindelse med angrebet.

Kampene står på mellem Zintan-gruppen, der har kontrolleret lufthavnen i Tripoli siden oberst Gaddafis fald, og Misrati-gruppen, som også stod bag det seneste angreb for en uge siden, der betød omfattende ødelæggelser og satte en stopper for flytrafikken fra lufthavnen.

Med nye massive ødelæggelser på fly og lufthavnens infrastruktur efter angrebet søndag vil lufthavnen formentligt være lukket i flere måneder, mens skaderne repareres, siger en talsmand for lufthavnen.

Dermed er der endnu længere udsigt til lettere adgang til internationale flyvninger fra det uroplagede land.

Kaostilstande hærger i Libyen tre år efter Muammar Gaddafis fald. Den svage regering og nye hær har ikke været i stand til at styre brigader af tidligere oprørere og militser, der kæmper for politisk og økonomisk magt.

For en uge siden blev syv personer dræbt og 36 såret under kampe i lufthavnen. FN's mission i Libyen har trukket sit personale ud af landet som følge af den forværrede sikkerhedssituation og lukningen af den internationale lufthavn.

Ud over lufthavnen i Tripoli er også lufthavnene i Misrata og Benghazi lukket. Kun små lufthavne i Labraq og Tobruk i den østlige del af Libyen holder fortsat åbnet og har få internationale flyvninger.

/ritzau/AFP